Hijs- & Hefmiddelen

Algemeen
Offerte

Over Hijs- & Hefmiddelen

Door hijsgereedschappen regelmatig te keuren, zullen deze gereedschappen zelden de aanleiding zijn van een ongeval. Sinds 1939 is er in Nederland een keuringssysteem voor hijsgereedschappen dat hiervoor gebruikt kan worden. In de wet is hijsgereedschap keuren verplicht gesteld, en met het oog op de veiligheid ook zeker aan te raden.

Wetgeving

Hijs- en hefmiddelen vallen volgens de wetgeving onder de noemer gevaarlijke gereedschappen. Om nare gevolgen te voorkomen is onderhouden, inspecteren / controleren van groot belang. Ook staat in de wetgeving dat de werkgever verplicht is om deze hijs- en hefmiddelen in een veilige staat te (laten) houden.

De inspectie en keuringstermijnen zijn als volgt onder te verdelen:

Incompany keuren

U kunt uw hijs- en hefmiddelen natuurlijk aanbieden bij een erkende instantie, maar Van Wees Adviesgroep neemt het u graag uit handen. De gecertificeerde keurmeesters van inspecteren zowel ‘boven de haak’ (bijvoorbeeld bovenloopkranen) als ‘onder de haak’ (overige hijs- en hefmiddelen zoals bijvoorbeeld takels en platenhijsklemmen). Dit kan natuurlijk ook bij u op locatie zodat u uw hijs- en hefmiddelen maar een korte periode niet kunt gebruiken. Ook geeft de keurmeester u graag advies over het gebruik van uw hijs- en hefmiddelen. Een ander voordeel voor u is dat vervolgens jaarlijks met u een afspraak gemaakt wordt voor de volgende verplichte inspectie of keuring.

Vraag een offerte aan

Vul het onderstaande contactformulier in om direct een offerte aan te vragen.

    Van Wees Adviesgroep
    Scroll naar boven