Brandpreventie

Algemeen
Offerte

Over Brandpreventie

Een brand is soms snel gebeurd. Een kleine onoplettendheid kan soms uitmonden in een brand met veel schade. Daarom is het belangrijk om te denken aan brandpreventie.

Blusmiddelen

Brandblussers keuren en controleren is uiterst belangrijk om de veiligheid te kunnen waarborgen. Wanneer er brand uitbreekt wilt u natuurlijk dat alles naar behoren functioneert. Tevens is het verplicht om brandblussers te keuren en controleren, als de brandweer een controle doet maar het blijkt dat uw blusmiddelen niet gecontroleerd en gekeurd worden dan kunnen zij een waarschuwing of zelfs een boete uitdelen. Zelfs de verzekering keert mogelijk geen geld uit bij brand wanneer blijkt dat uw blusmiddelen niet gekeurd waren. Door het keuren en controleren door een ervaren en deskundig bedrijf te laten uitvoeren weet u zeker dat u de veiligheid op de werkvloer kunt garanderen. Brandblussers worden tijdens de inspectie op diverse aspecten gecontroleerd, waaronder of deze nog voldoet aan gestelde eisen en richtlijnen.

Het is al vele jaren verplicht om brandblussers periodiek te laten keuren. Volgens de wet moeten alle draagbare en verrijdbare blustoestellen slechts minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd. Echter stellen verschillende NEN-normen, verzekeraars en brancheverenigingen dat blussers jaarlijks gekeurd moeten worden. Wij raden u aan de keuring en controle jaarlijks conform NEN 2559 uit te laten voeren, wij kunnen dit voor u regelen tegen de beste prijs en beste kwaliteit. Wij kunnen eveneens uw brandblussers en andere blusmiddelen onderhouden conform wet- en regelgeving. Alle blusmiddelen moeten voldoen aan de NEN 2559/671-3.

Door een samenwerking met Van Wees Adviesgroep weet u altijd zeker dat de keuring tijdig en tegen de beste prijs wordt uitgevoerd. Wij ontzorgen u volledig en bieden uitstekende service. Ook wanneer brandblussers worden afgekeurd bieden wij snelle oplossingen.

Noodverlichting

Noodverlichting dient primair om de veiligheid van personen in een openbaar gebouw of op de werkplek te garanderen. De noodverlichting stelt aanwezigen in staat om bij een calamiteit het gebouw, of de werkplek op tijd en veilig te verlaten. Artikel 3.7 en 8.4 van de Arbowet besluit verplicht elke werkgever om adequate noodverlichting en veiligheidssignalering aan te brengen op elke arbeidsplaats waar werknemers werken.

Onderhoudsverplichting. Bij een juist werkende installatie zal in noodsituaties waarbij het licht uitvalt, de noodverlichting gaan branden. Net als bij veel andere verlichtingsinstallaties is ook noodverlichting aan veroudering onderhevig. Zo zal de noodvoeding in de meeste gevallen na 4 jaar aan vervanging toe zijn, ook kunnen de elektronische componenten defect raken.

Rookmelders

Rookmelders zijn een belangrijke schakel als het gaat om veiligheid. Zij waarschuwen u zodat u nog tijd heeft om het pand te verlaten. Rook kan verstikken of u het zicht ontnemen bij het vluchten. Zaak dus om middels goede rookmelders tijdig gewaarschuwd te worden bij brand. Onze rookmelders zijn hoogwaardige melders die kunnen worden aangesloten op het lichtnet. Zij kunnen bedraad gekoppeld worden of draadloos zodat men overal in het pand gewaarschuwd wordt bij een beginnende brand. Goede rookmelders kunnen levens redden; vergeet ze niet! Wij leveren: Fire Angel en X-Sense.

Vraag een offerte aan

Vul het onderstaande contactformulier in om direct een offerte aan te vragen.

    Van Wees Adviesgroep
    Scroll naar boven