Frequently asked questions
Algemeen
Van Wees Adviesgroep is ervaren en deskundig. Zo hebben wij in al ons werk al meer dan 20 jaar ervaring.
Van Wees Adviesgroep biedt een breed scala aan diensten aan ter bevordering van de Arbo-veiligheid. Zo bieden ze advies en certificeringen, opleidingen en cursussen, keuringen en inspecties, kalibraties en onderhoud en veiligheidstoezicht en bemonstering.
De openingstijden van Van Wees Adviesgroep zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00
Advies & certificeringen
VCA is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.
De ISO 9001 certificering is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.
De organisatie ISO staat in voor het opstellen en beheren van duizenden verschillende normen. De meeste hiervan zijn productgericht, maar enkele normen slaan op generieke managementsystemen.
De Gasketelwet (ook wel CO-certificering genoemd) is een Nederlandse wettelijke regeling die vakbekwaamheidseisen stelt aan cv-monteurs en installatiebedrijven die verwarmingsketels inbedrijfstellen na plaatsing, reparatie of onderhoud.
Een risico-inventarisatie en -evaluatie is een verplicht middel ter bevordering van veilig en gezond werken volgens de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet. Sinds 1 januari 1994 is deze verplicht voor alle werkgevers, dus niet voor zelfstandigen zonder personeel.
De Risico-Inventarisatie en –evaluatie (RI&E) is een voor werkgevers verplicht middel om de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Elk bedrijf met personeel moet inventariseren of en hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor medewerkers. Dit moet schriftelijk worden vastgelegd.
Opleidingen & Cursussen
Van Wees Adviesgroep heeft momenteel 42 opleidingen/cursussen: VCA-opleidingen, BHV-cursussen, EHBO-cursussen en technische opleidingen.
Voor het gehele overzicht van alle opleidingen en cursussen: Overzicht cursussen
Alle opleidingen en cursussen zijn voorzien en verkrijgbaar met een erkend en geldig certificaat.
STAP staat voor Stimulering Arbeidmarkt Positie. De STAP-regeling is door de overheid in het leven geroepen om mensen te helpen zich te ontwikkelen in hun loopbaan. Met het volgen van een opleiding kun je meegroeien met je werk, stappen maken in je carrière of jezelf omscholen naar een andere sector. Zo vergroot je de kans om je baan te houden of een nieuwe baan te vinden.
Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd.
Keuringen & Inspecties
Wij inspecteren en keuren al uw elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140 norm. Wanneer u het gereedschap volgens deze norm laat keuren, wordt er voldaan aan de wettelijke verplichtingen van het ARBO-besluit.
Wij hebben deskundigheid en bevoegdheid voor het keuren van al uw mobiel klimmateriaal. wij keuren conform de Warenwet en het Besluit draagbaar klimmateriaal NEN 2484 (ladders en trappen en NEN-EN 1004 (rolsteigers) . Indien mogelijk verrichten wij ter plaatse reparaties, afhankelijk van het merk.
Voor het inspecteren van al uw valbeveiliging, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij keuren harnasgordels, vallijnen en valdempers. Dit doen wij altijd bij ons op kantoor of in de werkplaats, in een schone omgeving. Hier hebben we de beschikking over alle noodzakelijke gegevens van de fabrikant.
Blusmiddelen worden onderscheiden in brandslanghaspels en handblussers. Alle blusmiddelen moeten voldoen aan de NEN 2559/671-3. Ook voor het leasen van blusmiddelen kunt u bij ons terecht.
Kalibraties & onderhoud
Wij onderhouden en kalibreren gasdetectie apparatuur.
Wij kunnen gasdetectiemeters van het merk Honeywell kalibreren en onderhouden.
Veiligheidstoezicht & Bemonstering
Een veiligheidstoezichthouder inspecteert werkplekken en stuurt medewerkers aan om ervoor te zorgen dat mensen en eigendommen te allen tijde veilig worden bewaard. Hij of zij kan werken voor organisaties voor voedselvoorziening, fabrieken, ziekenhuizen, bouwbedrijven of een van de vele andere industrieën waar gezondheid en veiligheid voorop staan.
Veel voorkomende gevaren in besloten ruimtes zijn een tekort aan zuurstof, de aanwezigheid van brandbare of giftige gassen/dampen, elektriciteit, een gebrek aan licht, schadelijk/giftig stof en extreme temperaturen. Ook is er in een besloten ruimte vaak weinig bewegingsruimte. Door al deze gevaren en complexiteit is het risicovol om in een besloten ruimte te werken, temeer omdat iemand evacueren uit een besloten ruimte in geval van incidenten vaak erg moeilijk is.
Wij zorgen ervoor dat de risico’s worden beperkt doormiddel van het meten van de leeflucht in de beslotenruimte. Wij zullen zuurstof en aanwezigheid van brandbare of giftige stoffen meten om zo de ruimte veilig te stellen voor werkzaamheden.