Veilig werken met een cursus
VOL-VCA, Engels

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw cursus VOL-VCA
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 195,-

Score 8,5

1 dag

De cursus VOL-VCA, Veiligheid Operationeel Leidinggevenden, vormt de ideale voorbereiding op het examen voor het verkrijgen van het landelijk geaccepteerde certificaat VOL-VCA. De cursus richt zich op operationeel leidinggevenden die met het behalen van het certificaat beschikken over essentiële kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en deze kennis ook in de praktijk kunnen toepassen. Hiermee vergroot u de veiligheid van uzelf en die van medewerkers of teamleden tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. De theoretische kennis wordt aansluitend getest in het examen VOL-VCA. Het certificaat is 10 jaar geldig.

De cursus VOL-VCA is bedoeld voor operationeel leidinggevenden en zzp’ers van minimaal 16 jaar die als onderaannemer bij een VCA-gecertificeerd bedrijf werken. Deze opleiding geldt als verplicht basisniveau voor de operationeel leidinggevenden binnen VCA gecertificeerde bedrijven of bedrijven die zich met VCA-certificering bezig houden. Van de cursist wordt verwacht dat hij of zij begrijpend Engels kan lezen en minimaal beschikt over een MBO denk- en werkniveau. Deelnemers moeten zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De cursus VOL-VCA, Veiligheid Operationeel Leidinggevenden in het Engels duurt één dag (7 uur) en bestaat uit een theoretisch ochtend- en middagdeel met aansluitend het examen (70 minuten).

Theoretisch deel

Tijdens de cursus VOL-VCA worden de volgende onderwerpen behandeld:

Voorbereiden, bespreken en inspecteren van werkzaamheden: wet- en regelgeving, deskundige bijstand, Nederlandse arbeidsinspectie, Europese richtlijnen, rechten en plichten, VGM TAKEN leidinggevenden, VCA-certificering, veiligheidsregels, werkvergunningstelsel, gedrag, risicoanalyses, risicobeheer, incidenten, ongevalstheorie, preventieve maatregelen en good housekeeping.
Uitvoeren van werkzaamheden: lawaai, trillingen, tillen en dragen.

Veiligstellen installatie, signalering en markeringen, PBM’s, arbeidsmiddelen, hijsen, vorkheftrucks, brandgevaarlijke werkzaamheden, sloopwerkzaamheden, grondwerk, werken op hoogte en in besloten ruimtes.
Beheersen van specifieke gevaren: gevaarlijke stoffen, elektriciteit, radioactieve straling, brand- en explosie gevaar.
Beheersen van incidenten en noodsituaties: calamiteiten en BHV.

Aan het einde van de cursus volgt een SOG-proefexamen.

Examen

Het theorie-examen bestaat uit een online, digitaal examen met 70 meerkeuzevragen. Het examen duurt 70 minuten. Voor het behalen van het certificaat VOL-VCA moet 64,5% van de vragen goed worden beantwoord.

Een goede voorbereiding op het VOL-VCA examen is heel belangrijk. Naast het lezen van het lesboek en het maken van de opgaven aan het eind van ieder hoofdstuk, is het ook mogelijk een proefexamen te maken. Het proefexamen VOL-VCA wordt door de VCA-Examenbank beschikbaar gesteld.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de cursus VOL-VCA in het Engels is € 195,- p.p. excl. btw.
Dit is inclusief Engelssprekende instructeur, Engelstalig lesboek, lunch, proefexamen, examen en het VOL-VCA certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Oekraïens

De VOL-VCA cursus kan ook in het Oekraïens worden gevolgd. De meerkosten hiervoor zijn op aanvraag.

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de cursus VOL-VCA in het Engels? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven