Veilig werken met een
cursus B-VCA, Oekraïens

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw cursus B-VCA vandaag
nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

Vanaf € 250,-

Score 8,5

1 dag

De cursus VCA Basisveiligheid legt de basis voor veilig werken en is de ideale voorbereiding op het examen voor het verkrijgen van het landelijk geaccepteerde certificaat B-VCA. Met het behalen van het VCA-basisdiploma beschik je over basiskennis op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu zoals gesteld door VCA. Bij veel bedrijven is het bezit van dit certificaat verplicht. De theoretische kennis wordt aansluitend getest in het examen B-VCA. Het certificaat is 10 jaar geldig.


De basis VCA cursus (B-VCA) is bedoeld voor personen van minimaal 16 jaar die risicovol werk doen of in een risicovolle omgeving werken en is verplicht voor iedereen die bij een VCA-gecertificeerd bedrijf werkt. Van de cursist wordt verwacht dat hij of zij begrijpend Oekraïens kan lezen. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De basis VCA cursus (B-VCA) in het Oekraïense duurt één dag (7 uur) en bestaat uit een theoretisch ochtend- en middagdeel met aansluitend het examen.

Theoretisch deel

Tijdens de cursus B-VCA worden de volgende onderwerpen behandeld:

Voorbereiden, bespreken en inspecteren van werkzaamheden: wet- en regelgeving, deskundige bijstand, Nederlandse arbeidsinspectie, Europese richtlijnen, rechten en plichten, veiligheidsregels, werkvergunningstelsel, gedrag, risicoanalyses, risicobeheer, incidenten, preventieve maatregelen en good housekeeping. Uitvoeren van werkzaamheden: lawaai, trillingen, tillen en dragen.

Veiligstellen installatie, signalering en markeringen, PBM’s, arbeidsmiddelen, hijsen, vorkheftrucks, brandgevaarlijke werkzaamheden, sloopwerkzaamheden, grondwerk, werken op hoogte en in besloten ruimtes. Beheersen van specifieke gevaren: gevaarlijke stoffen, elektriciteit, radioactieve straling, brand- en explosie gevaar. Beheersen van incidenten en noodsituaties: calamiteiten en BHV.

Aan het einde van de cursus volgt een SOG-proefexamen.

Examen

Het theorie examen bestaat uit een online, digitaal examen met 40 meerkeuzevragen. Het examen duurt 60 minuten. Voor het behalen van het VCA certificaat (B-VCA) moet 64,5% van de vragen goed worden beantwoord.

Een goede voorbereiding op het B-VCA examen is heel belangrijk. Naast het lezen van het lesboek en het maken van de opgaven aan het eind van ieder hoofdstuk, is het ook mogelijk een proefexamen te maken. Het proefexamen wordt door de VCA-Examenbank beschikbaar gesteld.


Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de cursus B-VCA in het Oekraïens is vanaf € 250,- p.p.
De kosten voor deze cursus zijn inclusief Oekraïense tolk, presentatie en lesboek in het Oekraïens, lunch, proefexamen, examen en B-VCA certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Engels

De VCA-basiscursus kan ook in het Engels worden gevolgd. De meerkosten hiervoor zijn € 35,00 excl. btw.

Gesproken examen

Voor het VCA-basisexamen is ook een gesproken examen met 15 minuten extra examentijd mogelijk. De meerkosten hiervoor zijn € 35,00 excl. btw.

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de cursus B-VCA in het Oekraïens? Neem dan contact met ons op voor meer informatie via + 31(0)251 – 31 15 65 of info@vanweesopleidingen.nl.

Wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven