Veilig werken met een cursus
Buitenwacht/Mangatwacht SOG

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw cursus Buitenwacht/Mangatwacht,
SOG vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 385,- p.p. excl. btw

Score 8,5

1 dag

De cursus Buitenwacht/Mangatwacht, SOG is bestemd voor personen die in de (petro)chemische industrie toezicht houden op medewerkers die werkzaamheden verrichten in besloten ruimtes en de bijbehorende veiligheidsaspecten. Hiervoor moet u in het bezit zijn van een SOG-certificaat.

 

Het werken in een besloten ruimte is in de praktijk vaak lastig en zwaar. Gevaren zoals een brand, explosie, gaslek of ongeval zijn in een besloten ruimte nog gevaarlijker dan daarbuiten en kunnen zelfs sneller dodelijk zijn. Het werken in een besloten ruimte behoort daardoor tot de hoog risicovolle werkzaamheden. Het is daarom verplicht om bij werkzaamheden in een besloten ruimte gebruik te maken van een buitenwacht of mangatwacht. Tijdens de cursus leert u toezicht houden en hoe u moet handelen in noodsituaties.

 

De cursus Buitenwacht/Mangatwacht, SOG is bedoeld voor personen van minimaal 18 jaar. Voor het volgen van de cursus moet u in het bezit zijn van een diploma B-VCA of VOL-VCA. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.
Het dragen van veiligheidsschoenen, veiligheidshelm, veiligheidsbril, handschoenen en bedrijfskleding is verplicht tijdens de praktijkonderdelen.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De cursus Buitenwacht/Mangatwacht, SOG duurt één dag (7 uur) en bestaat uit een theoretische ochtenddeel, een praktijkdeel in de middag en aansluitend een theorie-examen.

Theoretisch ochtenddeel

Tijdens de cursus Buitenwacht/Mangatwacht, SOG worden de volgende onderwerpen behandeld: besloten ruimtes, brand, explosiegrenzen, EX-gebieden, categorieën gevaarlijke stoffen, zuurstof, opnamemogelijkheden, wettelijke grenswaarden, elektriciteit, brandgevaarlijke werkzaamheden, temperatuurgrenzen, risicoanalyses, PBM’s veiligheidsmaatregelen, veiligstellen installatie, noodsituaties, taken en verantwoordelijkheden, communicatie, gassen en meetapparatuur en vergunningstelsel.

Praktijk middagdeel

Het praktijkdeel bestaat uit diverse rollenspellen waarbij de cursist wordt getoetst op zijn capaciteiten als buitenwacht/mangatwacht.

Het dragen van veiligheidsschoenen, veiligheidshelm, veiligheidsbril, handschoenen en bedrijfskleding is verplicht tijdens de praktijkonderdelen.

Aansluitend volgt een uitgebreid online theorie-examen.

Tevens is er aandacht voor de veiligheidsaspecten zoals kijkgedrag, kooi of cabine, rijgedrag, communiceren met anderen (claxon, blue spot, verbaal) en rijden in onoverzichtelijke situaties.

Bij de praktijkopdrachten wordt rekening gehouden met het ervaringsniveau van de deelnemer.

Examen

Het theorie-examen bestaat uit een online examen met 30 meerkeuzevragen. Voor het behalen van het certificaat Buitenwacht/Mangatwacht, SOG moeten 21 vragen goed zijn beantwoord.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de cursus Buitenwacht/Mangatwacht, SOG is € 385,- p.p. excl. btw.
Dit is inclusief lesboek, examen, lunch en certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de cursus Buitenwacht/Mangatwacht, SOG? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven