Veilig werken met een
basiscursus Hoogwerker

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw cursus hoogwerker
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€280,- p.p. excl. btw

Score 8,5

1 dag

Tijdens het werken met een hoogwerker is het van belang dat de gebruiker op de hoogte is van de functies en werking van een hoogwerker en zich bewust is welke risico’s werken op hoogte met zich meebrengt. Bedrijfsleidingen, certificeringsinstanties, verzekeraars en ook klanten verlangen steeds vaker dat de bediener van een hoogwerker over aantoonbare kennis en vaardigheden beschikt. De basiscursus Hoogwerker leert u veilig en efficiënt werken op een hoogwerker en leidt u op voor het behalen van het certificaat Basis Hoogwerker.

De cursus is bedoeld voor personen van minimaal 18 jaar. Het hebben van een geldig B-VCA of VCA-VOL certificaat strekt tot aanbeveling. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De basiscursus Hoogwerker duurt 1 dag (7 uur) en bestaat uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk met aansluitend het examen.

Dagdeel 1: Theoretisch deel

Tijdens het theoretisch deel worden de volgende onderwerpen behandeld: wet- en regelgeving, opschriften, modellen en types, krachtbronnen, selectie hoogwerker, werkbereikdiagram, keuring en onderhoud, risico’s, bediening, PBM’s, veiligheidsvoorzieningen, nood-daalsysteem, opstellen, rijden, gebruik, verantwoordelijkheden, technische inspectie, functietest, LMRA en ondergrond bepalen.

Dagdeel 2: Praktijkdeel

Bij het praktijkdeel worden de volgende onderdelen behandeld: LMRA, visuele controle, functietesten, afzetten werkplek, ondergrond bepalen, bediening nood-daalsysteem, opereren met maximale vlucht, manoeuvreren met de werkbak.

Examendeel

Aansluitend vindt het theorie-examen plaats en de individuele praktijkexamens.

Tijdens de praktijkonderdelen en het praktijkexamen is het dragen van veiligheidsschoenen, een veiligheidshelm en goedgekeurde valbescherming verplicht.

Examendeel

Het examen bestaat uit een theorie- en een individueel praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit 20 schriftelijke meerkeuzevragen. Voor het behalen van het examen moeten 14 van de 20 vragen goed worden beantwoord.

Voor het behalen van het praktijkexamen mogen geen knock-out fouten worden gemaakt zoals het niet dragen van of zekeren valbescherming of iets raken met het voertuig of werkbalk. Verder mag geen schade worden veroorzaakt en per praktijkopdracht mogen niet meer dan 2 fouten worden gemaakt.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de cursus Hoogwerker Basis is € 280,- p.p. excl. btw. Dit is inclusief lesboek, lunch, examen en erkend certificaat na het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Engels

SOG kan ook in het Engels worden gevolgd. De meerkosten hiervoor zijn € 35,00 excl. btw.

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de cursus Hoogwerker Basis ? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven