Veilig werken met een herhaalcursus
Hoogwerker 3A + 3B SOG Engels

Kwalitatieve opleiding waarbij de
cursist centraal staat

Plan uw herhaalcursus Hoogwerker 3A + 3B SOG
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€530,- p.p. excl. btw

Score 8,5

1,5 dag

Het SOG certificaat Veilig werken met een hoogwerker categorie 3A + 3B  is 5 jaar geldig. Om een nieuw certificaat te behalen moet de herhaalcursus Hoogwerker 3A + 3B SOG worden gevolgd en het bijbehorende examen met goed resultaat worden afgerond.

Gedurende de cursus wordt in gegaan op het veilig werken met een hoogwerker. Tijdens het werken met een hoogwerker is het van belang dat de gebruiker op de hoogte is van de functies en werking van een hoogwerker en zich bewust is welke risico’s werken op hoogte met zich meebrengt. Bedrijfsleidingen, certificeringsinstanties, verzekeraars en ook klanten verlangen steeds vaker dat de bediener van een hoogwerker over aantoonbare kennis en vaardigheden beschikt. De herhaalcursus Hoogwerker SOG leert u veilig en efficiënt werken op een hoogwerker en leidt u op voor het vernieuwen van het SOG-certificaat.

SOG maakt onderscheid tussen de diverse hoogwerkers. Deze cursus leidt u op voor de categorie 3A, schaarhoogwerker en 3B, knikgiekhoogwerker

De cursus is bedoeld voor personen van minimaal 18 jaar die hun SOG-certificaat Veilig werken met een hoogwerker categorie 3A + 3B willen vernieuwen. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig B-VCA of VCA-VOL certificaat. Het SOG certificaat is verplicht voor personen die werken in de petrochemische industrie. In toenemende mate verlangen bedrijven van eigen en ingehuurd personeel dat zij beschikken over een SOG-certificaat omdat het examen hiervoor wordt afgenomen door een onafhankelijke partij. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De Engelstalige herhaalcursus Hoogwerker 3A + 3B SOG duurt 1,5 dag (12 uur) en bestaat uit een dagdeel theorie, een dagdeel praktijk en een dagdeel theorie- en individueel praktijkexamen.

Dag 1

Theoretisch deel

Tijdens het theoretisch deel worden de volgende onderwerpen behandeld: wet- en regelgeving, opschriften, modellen en types, krachtbronnen, selectie hoogwerker, werkbereikdiagram, keuring en onderhoud, risico’s, bediening, PBM’s, veiligheidsvoorzieningen, nood-daalsysteem, opstellen, rijden, gebruik, verantwoordelijkheden, technische inspectie, functietest, LMRA en ondergrond bepalen.

Praktijkdeel

Bij het praktijkdeel worden de volgende onderdelen behandeld: LMRA, visuele controle, functietesten, afzetten werkplek, ondergrond bepalen, bediening nood-daalsysteem, opereren met maximale vlucht, manoeuvreren met de werkbak en uitschuiven werkplatform.

Dag 2

Examendeel

Op de tweede dag vinden het theorie-examen en de individuele praktijkexamens plaats.

Tijdens de praktijkonderdelen en het praktijkexamen is het dragen van veiligheidsschoenen, een veiligheidshelm en goedgekeurde valbescherming verplicht.

Examen

Het examen bestaat uit een online theorie- en een individueel praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit 18 online meerkeuzevragen. Voor het behalen van het examen moet 65% van de vragen goed worden beantwoord.

Voor het behalen van het praktijkexamen mogen geen knock-out fouten worden gemaakt (het niet doen van een LMRA, visuele controle of functietest van chassis en werkbak, niet benoemen van de keuringssticker, typeplaatje met CE-markering, niet dragen van of zekeren valbescherming of iets raken met het voertuig of werkbalk). Verder mag geen schade worden veroorzaakt en per praktijkopdracht mogen niet meer dan 2 fouten worden gemaakt.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de Engelstalige cursus Hoogwerker Basis 3A + 3B SOG is vanaf € 530,- p.p. excl. btw
Dit is inclusief Engelstalig lesboek, presentatie en cursus, lunch, examens en erkend certificaat na het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Extra SOG categorie

De meerprijs voor een extra SOG categorie is € 65,00 p.p. excl. btw.

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de Engelstalige herhaalcursus Hoogwerker 3A + 3B SOG? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven