Veilig werken met een cursus
Heftruck Basis SOG, Engels

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw cursus Heftruck Basis SOG
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 480,- p.p. excl. btw

Score 8,5

1,5 dag

Volgens de ARBO-wet dient een bestuurder of bediener van een gemotoriseerd transportmiddel (voertuigen, machines en andere hulpmiddelen) te beschikken over ‘specifieke deskundigheid’. Deze specifieke deskundigheid bestaat uit vaktechnische vaardigheden, kennis van de verkeers- en bedrijfsregels en merk specifieke kennis. Personen die een heftruck bedienen, dienen daarom de Heftruckcursus te hebben gevolgd.

De focus van de Heftruck Basis SOG cursus ligt op ARBO-veiligheid en het voorkomen van schade en/of ongevallen. De cursus gaat in op relevante wet- en regelgeving, de bouw en werking van een heftruck en de risico’s van het werken met een heftruck.

De cursus is bedoeld voor personen van minimaal 18 jaar (16 jaar onder voorwaarden) die in het bezit zijn van een Heftruck-certificaat en geldig B-VCA of VCA-VOL certificaat. Het Heftruck Basis SOG certificaat is verplicht voor personen die werken in de petrochemische industrie. In toenemende mate verlangen bedrijven van eigen en ingehuurd personeel dat zij beschikken over een SOG-certificaat omdat het examen hiervoor wordt afgenomen door een onafhankelijke partij. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De Engelstalig cursus Heftruck Basis SOG duurt 1,5 dag (11 uur) en bestaat uit een dagdeel theorie, een dagdeel praktijk en een dagdeel theorie- en individueel praktijkexamen.

Theoretisch deel

Tijdens het theoretisch deel leer je over de wet- en regelgeving, constructie-eisen, formele controle momenten (keuring, technische controle), verschillen tussen heftrucks (aandrijving, bedieningsorganen, hefvermogen), rijgedrag, gebruik en functie van het lastdiagram en de momentenwet (verschil tussen gewicht last en kracht die last uitoefent op het kantelpunt van de vooras), stabiliteit heftruck, veilig rijden, rijgedrag in onoverzichtelijke situaties en hellingen.

Praktijkdeel

Bij het praktijkdeel voer je diverse praktijkopdrachten uit waaronder LMRA, technische startcontrole (visuele controle en functietest), manoeuvreren in kleine ruimten, stapelen box pallets, uitnemen en afzetten van pallets uit en in een stelling, oppakken en afzetten van een IBC-pallet en vatenpallet, rijgedrag en afzetten en oppakken van een last op een helling en met een oversized load doorrijden van een doorgang.

Bij de praktijkopdrachten wordt rekening gehouden met het ervaringsniveau van de deelnemer.

Tijdens de praktijkonderdelen en het praktijkexamen is het dragen van veiligheidsschoenen en een veiligheidshelm verplicht.

Examendeel

Theorie-examen en individueel praktijkexamen.

Examen

Het examen bestaat uit een theorie- en een individueel praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit 18 online meerkeuzevragen. Voor het behalen van het examen moet 65% van de vragen goed worden beantwoord.

Het praktijkexamen bestaat uit het uitvoeren van een LMRA, een visuele controle en 5 praktijkopdrachten. Voor het behalen van het examen mogen geen knock-out fouten worden gemaakt (zoals het niet benoemen van een keuringssticker, typeplaatje met CE- markering of lastdiagram, het niet doen van een LMRA, visuele controle of functietest). Verder mag geen schade worden veroorzaakt en per praktijkopdracht mogen niet meer dan 2 fouten worden gemaakt.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de Engelstalige cursus Heftruck Basis SOG is € 480,- p.p. excl. btw.
Dit is inclusief Engelssprekende instructeur, Engelstalig lesboek, lunch, examen en erkend certificaat na het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Verlengen code 95

Voor het verlengen van uw code 95 certificaat kan deze cursus meetellen voor 7 uur van
de totaal benodigde 35 uur nascholing. Wij regelen de administratieve afwikkeling voor u. De kosten hiervoor zijn € 28,50 exclusief btw. U kunt hiervoor het vakje ‘Inclusief code 95 registratie’ aanvinken op het inschrijfformulier.

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de Engelstalige cursus Heftruck Basis SOG? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven