Veilig werken met een
basiscursus Gasmeten

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw basiscursus
Gasmeten Ex-Ox-Tox vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 410,- p.p. excl. btw

Score 8,5

1 dag

Tijdens de basiscursus Gasmeten wordt u opgeleid tot gasmetrist. Een gasmetrist is in staat om bij werkzaamheden in gesloten ruimtes vrijgavemetingen te doen. Aan de hand van de meetresultaten wordt bepaald of mensen de besloten ruimte mogen binnengaan en onder welke voorwaarden. Daarnaast wordt een gasmetrist ook ingezet om een lek op te sporen.

Het werk van een gasmetrist kan letterlijk van levensbelang kan zijn. Het op een professionele manier interpreteren van de meetresultaten en het eventueel toepassen van een correctiefactor bij bepaalde meetresultaten zijn van het grootste belang om een betrouwbare registratie van de meetresultaten mogelijk te maken. Daarnaast is kennis van de meetprincipes en de individuele beperkingen van meetapparatuur van het grootste belang. Een betrouwbare meting van een gasmetrist stelt anderen in staat om veilige en betrouwbare beslissingen te nemen.


De basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox is bedoeld voor personen van minimaal 18 jaar. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een diploma B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCA of een gelijkwaardig diploma. Voor het volgen van de cursus is het noodzakelijk dat de deelnemer verkleuringen kan zien. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox duurt één dag (7uur) en bestaat uit theoretische dagdeel en een dagdeel praktijk.

Theoretisch ochtenddeel

Tijdens de cursus Gasmeten Ex-Ox-Tox worden de volgende onderwerpen behandeld: wet- en regelgeving, bedrijfsprocedures, wettelijke grenswaarden, algemene kennis (brand, explosie, gassen, dampen, en meeteenheden), explosiegevaar (Ex), verstikkingsgevaar (Ox), Vergiftigingsgevaar (Tox), besloten ruimtes, werking diverse meetapparatuur, meettechniek en meetprocedures.

Praktijk middagdeel

Tijdens het praktijkdeel moeten de deelnemers een aantal meetopdrachten uitvoeren op het gebied van Ex, Ox en Tox met diverse meetapparatuur. Zij dienen de juiste meetapparatuur en hulpmiddelen te kiezen en de meting correct uit te voeren en waar nodig te correctiefactor toe te passen.

Praktijktoetsing

Tijdens de praktijktoetsing toetst de instructeur of gedurende de meetopdrachten aan alle eisen van een correcte, veilige en juist geïnterpreteerde meting wordt voldaan.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox is € 410,- p.p. excl. btw.
Dit is inclusief lesboek, verbruiksmaterialen, praktijktoetsing, lunch en certificaat bij het succesvol afronden van de praktijktoetsing.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven