Veilig werken met een basiscursus
Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw basiscursus
Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 505,- p.p. excl. btw

Score 8,5

2 dagen

Tijdens de basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox wordt u opgeleid tot gasmetrist. Een gasmetrist is in staat om bij werkzaamheden in gesloten ruimtes vrijgavemetingen te doen. Aan de hand van de meetresultaten wordt bepaald of mensen de besloten ruimte mogen binnengaan en onder welke voorwaarden. Daarnaast wordt een gasmetrist ook ingezet om een lek op te sporen.

Het werk van een gasmetrist kan letterlijk van levensbelang kan zijn. Het op een professionele manier interpreteren van de meetresultaten en het eventueel toepassen van een correctiefactor bij bepaalde meetresultaten zijn van het grootste belang om een betrouwbare registratie van de meetresultaten mogelijk te maken. Daarnaast is kennis van de meetprincipes en de individuele beperkingen van meetapparatuur van het grootste belang. Een betrouwbare meting van een gasmetrist stelt anderen in staat om veilige en betrouwbare beslissingen te nemen.


De basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG is bedoeld voor personen van minimaal 18 jaar. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een diploma B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCA of een gelijkwaardig diploma. Voor het volgen van de cursus is het noodzakelijk dat de deelnemer verkleuringen kan zien. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG duurt twee dagen (16 uur) en bestaat uit twee theoretische dagdelen, een dagdeel praktijk en een dagdeel examens.

Dag 1

Theoretisch ochtenddeel

Tijdens de cursus Gasmeten SOG worden de volgende onderwerpen behandeld: wet- en regelgeving, bedrijfsprocedures, wettelijke grenswaarden, algemene kennis (brand, explosie, gassen, dampen, en meeteenheden), explosiegevaar (Ex), verstikkingsgevaar (Ox), Vergiftigingsgevaar (Tox), besloten ruimtes, werking diverse meetapparatuur, meettechniek en meetprocedures.

Praktijk middagdeel

Tijdens het praktijkdeel moeten de deelnemers vijf meetopdrachten uitvoeren op het gebied van Ex, Ox en Tox met diverse meetapparatuur. Zij dienen de juiste meetapparatuur en hulpmiddelen te kiezen en de meting correct uit te voeren en waar nodig te correctiefactor toe te passen.

Dag 2

Theoretisch ochtenddeel

Op dag 2 wordt de theorie van dag 1 herhaald en worden de deelnemers voorbereid op het examen.

Examens

Aan het einde van de cursus volgt een SOG-proefexamen dat klassikaal wordt gemaakt. Daarnaast heeft Van Wees Opleidingen in eigen beheer een proefexamen ontwikkeld waarvan de moeilijkheidsgraad hoger ligt dan die van het SOG-examen.

Aansluitend volgt het theorie- en het praktijkexamen.

Examen

Tijdens de praktijktoetsing op dag 1 toetst de instructeur of gedurende de meetopdrachten aan alle eisen van een correcte, veilige en juist geïnterpreteerde meting wordt voldaan. Alleen als de praktijktoetsing positief wordt afgerond mag de cursist deelnemen aan de examens.

Het theorie examen bestaat uit een online, digitaal examen met 60 meerkeuzevragen. Voor het behalen van het certificaat Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG moet 64,5% van de vragen goed worden beantwoord.
Het praktijkexamen bestaat uit een digitaal praktijkexamen met vijf verschillende meetopdrachten waarbij de kandidaat informatie moet kunnen opzoeken in MSDS of Productblad, beelden kan interpreteren en eventuele correcties op de meetresultaten kan toepassen.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG is € 505,- p.p. excl. btw.
Dit is inclusief lesboek, verbruiksmaterialen, proefexamen, examens, lunch en certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de basiscursus Gasmeten Ex-Ox-Tox, SOG? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven