Veilig werken met een
EHBO basiscursus, Oranje Kruis

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw EHBO basiscursus
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 495,- p.p. excl. btw

Score 8,5

3 dagen

Tijdens deze landelijk erkende EHBO cursus word je opgeleid om levensreddende handelingen te verrichten en eerste hulp te bieden bij minder bedreigende aandoeningen en letsels. Daarnaast worden de deelnemers opgeleid om een inschatting te kunnen maken van de eventueel achterliggende oorzaken van symptomen waardoor zij de expertise hebben om meer gespecialiseerde medische hulp in te roepen. Met het diploma kunt u aantonen dat uw kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het diploma is 2 jaar geldig maar kan worden verlengd door het volgen van de 24 uur nascholing die Het Oranje Kruis verplicht stelt gedurende deze 2 jaar. U kunt hiervoor de EHBO herhaalcursus volgen.

De EHBO cursus is bedoeld voor personen van minimaal 16 jaar die een EHBO certificaat willen behalen. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De EHBO cursus duurt 3 dagen (24 uur). Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld: reanimatie, bewustzijn controleren, ademhaling controleren, borstcompressie en beademen, draaien van buik naar rug, snelle kantelmethode, adembelemmering, stabiel zijligging, verwondingen, brandwonden thermisch, wrijving, chemische en elektra, oogletsel, vergiftiging, botbreuken, kneuzingen, verbandleer, drukverband, wonddrukverband, stop de bloeding en nazorg.

Examen

Het examen bestaat uit een competentietoetsing waarbij de volgende onderwerpen worden getoetst: controleren circulatie, gebruik AED, bewustzijnsstoornis herkennen, slachtoffer van buik naar rug draaien, opheffen luchtwegafsluiting, bloedingen, verplaatsen slachtoffer, reanimatie, stabiele zijligging, botbreuken, kneuzingen en verstuikingen.

Voor het behalen van het EHBO certificaat moeten deelnemers praktijkopdrachten in een drietal categorieën uitvoeren waarbij minimaal 70% met voldoende resultaat moet zijn verricht.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de EHBO basiscursus is € 495,00 p.p. excl. btw.
Dit is inclusief lesboek, examen, lunch en EHBO certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Vergoeding door ziektekostenverzekeraar

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor het behalen van een EHBO Eenheidsdiploma. Check hiervoor de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Verlengen code 95

Voor het verlengen van uw code 95 certificaat kan deze cursus meetellen voor 7 uur van
de totaal benodigde 35 uur nascholing. Wij regelen de administratieve afwikkeling voor u. De kosten hiervoor zijn € 28,50 exclusief btw. U kunt hiervoor het vakje ‘Inclusief code 95 registratie’ aanvinken op het inschrijfformulier.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de EHBO basiscursus? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven