Veilig werken met een
basiscursus Ploegleider BHV

Kwalitatieve opleiding waarbij de
cursist centraal staat

Plan uw basiscursus Ploegleider BHV
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de cursus

Uitgeest

€ 395,- p.p excl btw

Score 8,5

1 dag

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren, zodat medewerkers voorbereid zijn op calamiteiten zoals brand, het verlenen van Eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming. Bij een organisatie met meerdere BHV’ers is het belangrijk dat deze goed worden aangestuurd door een BHV ploegleider. Een BHV ploegleider geeft leiding aan de BHV’ers in het geval van calamiteiten, zorgt dat de juiste procedures worden gevolgd en coördineert alle activiteiten. De ploegleider BHV is eindverantwoordelijk tijdens de situaties waar bedrijfshulpverlening nodig is. Daarnaast zorgt de ploegleider dat de BHV’ers getraind blijven. Verder hoort het beheer en de controle van de middelen van de BHV-ploeg tot het takenpakket van de ploegleider. Het certificaat is 1 jaar geldig.

De basiscursus Ploegleider BHV is bedoeld voor personen van minimaal 18 (16 jaar onder voorwaarden) die binnen een organisatie als eindverantwoordelijke leiding geven aan de overige BHV’ers. Deelnemers dienen te beschikken over een geldig BHV-certificaat en moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

Dagdeel 1: theoretisch deel

De nadruk ligt bij deze cursus op het inschatten van de situatie tijdens een calamiteit en het leidinggeven aan BHV’ers c.q. BHV-ploegen. Gedurende het theoretisch deel bedenken de deelnemers zelf een scenario gebaseerd op een risico-inventarisatie van hun eigen bedrijf c.q. instelling. Op basis van deze risico-inventarisatie worden de controlelijsten gemaakt.

Dagdeel 2: praktijkdeel

Tijdens het praktijkdeel worden de gemaakte scenario’s en controlelijsten in een aantal oefeninzetten uitgevoerd c.q. getest. Hierbij kunnen collega’s a;s waarnemer fungeren en/of als figurant. Het heeft de voorkeur om voor dit deel van de cursus te kunnen beschikken over 2 BHV’ers.

Examen

Voor het behalen van het certificaat Ploegleider BHV beoordeeld de instructeur tijdens de competentietoets of de cursist beschikt over voldoende competenties om tijdens de hectiek van een calamiteit leiding te geven aan BHV’ers.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van de cursus

De investering voor de basiscursus BHV is € 395,00 excl. btw p.p,.
De investering is inclusief lesboek, persoonlijke aandacht, coaching, examen, lunch en BHV-certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de basiscursus Ploegleider BHV? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven