Veilig werken met een cursus
Coördinator/Hoofd BHV (NIBHV)

Kwalitatieve opleiding waarbij de
cursist centraal staat

Plan uw cursus Coördinator/
Hoofd BHV vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de Coordinator/ Hoofd BHV cursus

Uitgeest

€ 750,- p.p. excl btw

Score 8,5

3 dagen

Een Coördinator/Hoofd BHV is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de beleidsmatige kant van de bedrijfshulpverlening binnen een organisatie en voert de BHV-taken uit waartoe de werkgever wettelijk verplicht is. De Coördinator/Hoofd BHV vertaalt het ARBO-beleid naar concrete maatregelen binnen een organisatie. Ook de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van calamiteit behoren tot zijn/haar taken.

De cursus Coördinator/Hoofd BHV richt zich op werknemers die zijn aangewezen als vertegenwoordiger van de werkgever op het gebied van de bedrijfshulpverlening en managementverantwoordelijkheid zijn voor een onderdeel van de organisatie. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn (16 jaar onder voorwaarden) en moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

De cursus Coördinator/Hoofd BHV duurt totaal 24 uur verdeeld over 3 dagen.

Theoretisch deel

Tijdens het theoretisch deel leer je alles over de wet- en regelgeving, constructie eisen, formele controle momenten (keuring, technische controle), verschillen tussen heftrucks (aandrijving, bedieningsorganen, hefvermogen), rijgedrag, gebruik en functie van het lastdiagram en de momentenwet (verschil tussen gewicht last en kracht die last uitoefent op het kantelpunt van de vooras).

Praktijkdeel

Bij het praktijkdeel voer je diverse praktijkopdrachten uit waaronder LMRA, technische startcontrole, manoeuvreren in kleine ruimten, stapelen box pallets, uitnemen en afzetten van pallets uit en in een stelling, slalommen met last op de vorken, op- en afrijden van een helling met last op de vorken, oppakken en afzetten van een IBC-pallet en vatenpallet, afzetten en oppakken van een last op een helling en met een oversized load doorrijden van een doorgang.

Tevens is er aandacht voor de veiligheidsaspecten zoals kijkgedrag, kooi of cabine, rijgedrag, communiceren met anderen (claxon, blue spot, verbaal) en rijden in onoverzichtelijke situaties.

Bij de praktijkopdrachten wordt rekening gehouden met het ervaringsniveau van de deelnemer.

Examen

Het theoretische deel wordt afgesloten met een theorie examen bestaand uit 34 meerkeuzevragen (voor een SOG-certificaat bestaat het examen uit 18 online vragen).

Het praktische gedeelte wordt afgesloten met een praktijk examen waarbij diverse praktijkoefeningen moeten worden uitgevoerd. Hierbij mag niets worden geraakt met last of de heftruck.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van deze cursus

De investering voor de cursus Coördinator/Hoofd BHV is € 750,00 p.p. excl. btw.
Dit is inclusief lesboeken, persoonlijke aandacht en coaching, examen, lunch en certificaat Coördinator/Hoofd BHV bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de cursus Coördinator/Hoofd BHV? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven