Veilig werken met een
basiscursus BHV (NIBHV)

Kwalitatieve opleiding waarbij
de cursist centraal staat

Plan uw basiscursus BHV
vandaag nog in

Algemeen
Lesaanpak
Agenda
Investering

Over de Basiscursus BHV cursus

Uitgeest

€ 305,00 p.p. excl btw

Score 8,5

2 dagen

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren, zodat medewerkers voorbereid zijn op calamiteiten zoals brand, het verlenen van Eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming. Tijdens de cursus basis bedrijfshulpverlening (BHV) leer je effectief te handelen in geval van calamiteiten op de werkvloer zodat de effecten hiervan beperkt blijven. Je leert hoe je bedrijfshulpverlening conform de ARBO-wet en vanuit de RI&E (risico inventarisatie & evaluatie) en restrisico’s moet organiseren. De opleiding basis bedrijfshulpverlener is in principe altijd NIBHV geaccrediteerd. Het certificaat is 1 jaar geldig.

De basiscursus BHV is bedoeld voor personen van minimaal 18 (16 jaar onder voorwaarden) die opgeleid willen worden om als bedrijfshulpverlener het verschil te kunnen maken bij calamiteiten. Deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Wat kunt u van de cursus verwachten?

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Het Programma

Dag 1

Theoretisch- en praktijkdeel Eerste Hulp en Levensreddende Eerste Hulp
Tijdens dit deel van de cursus leert u om levensbedreigende aandoeningen c.q. verwondingen te herkennen en adequaat te handelen. Hierbij wordt geleerd om op te treden bij hart- en ademstilstand (toestand slachtoffer inschatten d.m.v. de ABC-methode, reanimatie, gebruik AED, stabiele zijligging en rolmethode) en een goede 112-melding (laten) doen onder verschillende omstandigheden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan botbreuken, bepaalde ziektebeelden en diverse verwondingen.

Dag 2

Theoretisch- en praktijkdeel Brand en Ontruiming
Tijdens dit dagdeel leert u om gevaren van en bij brand te herkennen (rook, koolmonoxide, elektriciteit en gevaarlijke stoffen), een situatie inschatten, een effectieve bluspoging verrichten, op een veilige wijze de deur van een brandende ruimte controleren en openen, een effectieve en zinvolle 112-melding doen en de basisbeginselen van de ontruiming en de ontruimingsprocedure doorgronden.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan externe- en interne communicatie en communicatiemiddelen, het herkennen van gevaarlijke stoffen, menselijk gedrag bij calamiteiten en de effectieve opvang en samenwerking met gealarmeerde hulpdiensten.

Examen

Het examen bestaat uit een schriftelijk theorie-examen per onderdeel (1 examen voor Eerste Hulp en Levensreddende Eerste Hulp en 1 examen voor Brand en Ontruiming). Daarnaast worden per onderdeel de individuele competenties getoetst.
De theorie-examens bestaan uit 30 meerkeuzevragen.

De competentietoets Eerste Hulp en Levensreddende Eerste Hulp bestaat uit de onderdelen: controleren circulatie, gebruik AED, bewustzijnsstoornis herkennen, slachtoffer van buik naar rug draaien, opheffen luchtwegafsluiting, bloedingen, verplaatsen slachtoffer, reanimatie, stabiele zijligging, botbreuken, kneuzingen en verstuikingen.


De competentietoets Brand en Ontruiming bestaat uit de onderdelen: bestrijden brand (BF, A), deurprocedure en ontruiming.

Voor het behalen van het BHV-certificaat moet 00,00% van de vragen goed worden beantwoord. Daarnaast moeten de verrichte handelingen tijdens de competentietoets als voldoende competent worden beoordeeld door de instructeur/examinator.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

De investering van de cursus

De investering voor de basiscursus BHV is € 305,00 p.p. excl. btw.
Dit is inclusief lesboek, examens, lunch en BHV-certificaat bij het succesvol afronden van het examen.

OOM-regeling

Subsidie voor deze cursus is mogelijk voor bedrijven die aangesloten zijn bij OOM.

Optioneel voor deze cursus

Pasje op creditcard formaat

Wilt u ook een pasje op creditcard formaat ontvangen dan zijn de extra kosten hiervoor € 7,50 excl. btw.

Start met de cursus

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

Direct inschrijven

Bent u geïnteresseerd in de basiscursus BHV? Bekijk dan hieronder de beschikbare data voor de cursus en schrijf u vandaag nog in.

Staat uw gewenste cursus niet in onderstaande agenda? Neem dan contact met ons op.

U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van uw inschrijving.

Van Wees Opleidingen verwerkt uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG-privacy wetgeving.

Scroll naar boven