Vluchtwegplattegronden

Algemeen
Offerte

Over Vluchtwegplattegronden

De vluchtwegplattegronden zijn tekeningen die op strategische plaatsen in het gebouw hangen en aangeven welke vluchtroutes men kan nemen bij een noodsituatie, bijvoorbeeld bij brand. De vluchtplattegronden zijn bedoeld voor de medewerkers én bezoekers in het gebouw.

Een Vluchtwegplattegrond

De vluchtwegplattegronden moeten verplicht in een gebouw worden aangebracht als er in het gebouw een ontruimingsplan aanwezig is. In het Bouwbesluit is vastgesteld dat een ontruimingsplan verplicht is als er in het gebouw een brandmeldinstallatie is toegepast.

Een vluchtwegplattegrond moet voldoen aan verschillende eisen die zijn vastgelegd in twee normen (de NEN 1414 en NEN-EN-ISO 7010). In deze normen staan allerlei eisen waaraan de vluchtwegplattegronden moeten voldoen. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld welk formaat en welke kleur vluchtwegplattegrond moet hebben, welke termen benoemd moeten zijn en waar de plattegronden opgehangen moeten zijn. Het ontwerp van een vluchtwegplattegrond is echter vrijgesteld en kan worden aangepast aan de gewenste huisstijl.

Aanpak

Van Wees Adviesgroep geeft altijd eerst advies over de noodzaak van een vluchtwegplattegrond. Als een vluchtwegplattegrond nodig is, wordt een afspraak gemaakt om het gebouw op te nemen. Daarbij worden alle zaken, die van belang zijn voor een vluchtwegplattegrond, snel digitaal met een inspectie app geregistreerd. In het geval van nieuwbouw worden de technische tekeningen (bouwtekeningen) gebruikt.

Nadat de benodigde opzet bekend is, wordt een plan voor de vluchtwegplattegronden bedacht en eventueel voorgelegd aan de brandweer. Daarna worden de vluchtwegplattegronden secuur uitgewerkt. De plattegronden worden digitaal aangeleverd. Eventueel hangt Van Wees Adviesgroep de tekeningen in het gebouw, op de daardoor bestemde locaties. De vluchtwegplattegronden zijn volledig, kloppen met de werkelijkheid en voldoen aan de norm. Van Wees Adviesgroep garandeert dan ook dat de vluchtwegplattegronden niet door instanties worden afgewezen.

Vraag een offerte aan

Vul het onderstaande contactformulier in om direct een offerte aan te vragen.

    Van Wees Adviesgroep
    Scroll naar boven