Ontruimingsoefeningen

Algemeen
Offerte

Over Ontruimingsoefeningen

Tijdens een calamiteit kan het voorkomen dat er ontruimd moet worden. Alle aanwezigen moeten binnen enkele minuten buiten staan. Een calamiteit is onvoorspelbaar. Ongeacht wat er gebeurt; een bommelding, uitslaande brand, ongeval of gaslek. Een ontruimingsoefening houden is daarom zo belangrijk.

Ontruimen

Elk bedrijf moet jaarlijks een ontruimingsoefening organiseren. Van Wees Adviesgroep kan u daarbij helpen. Wij hebben de kennis en materialen om een ontruimingsoefening, in overleg met u, uit te voeren en te begeleiden.

In overleg wordt bepaald hoe de ontruimingsoefening er uit gaat zien. De ontruimingsoefening is onder te verdelen in de volgende fasen:

 • TableTop oefening
  Aan de hand van een ontruimingsplattegrond (bij voorkeur op A0 formaat) wordt het gebouw bekeken. Waar hangen welke blusmiddelen? Waar zitten de nooduitgangen? etc. Dit noemen we een TableTop oefening.
 • Oefenfase 1
  De ontruimingsoefening is bij iedereen van te voren bekend.
 • Oefenfase 2
  Men weet dat er een oefening is, maar alleen de dag of de week dat de oefening plaats zal vinden is bekend.
 • Oefenfase 3
  Alleen de BHV organisatie is op de hoogte van het feit dat er een ontruimingsoefening gaat plaatsvinden. Met de nodige onverwachte elementen, ook voor de BHV organisatie.
 • Oefenfase 4
  Een klein select groepje mensen weet van de oefening af, complex, soms samen met andere hulpverleners.

Wie begeleiden de ontruimingsoefeningen?

Onze gekwalificeerde instructeurs en preventisten zijn allen doorgewinterde instructeurs en ontruimingsbegeleiders. Zij hebben erg veel ervaring in ontruimingen op verschillende locaties.

Wie begeleiden de ontruimingsoefeningen?

Naast de ontruimingsoefening worden uw bedrijfshulpverleners getraind hoe zij de oefening moeten begeleiden en registreren. Na afloop van de ontruimingsoefening zal er een evaluatie plaatsvinden tussen de trainer van Van Wees Adviesgroep en de BHV-ers. Verbeterpunten uit de oefening kunnen dan direct opgepakt worden en geïmplementeerd worden in proces en gebruikt worden voor de volgende ontruimingsoefening.

Vraag een offerte aan

Vul het onderstaande contactformulier in om direct een offerte aan te vragen.

  Van Wees Adviesgroep
  Scroll naar boven